Esdeveniments

20 de maig 2024

VII Universitat de la Tardor

Universitat Tardor cartellMentre creixen els debats sobre la necessitat d’una revisió del sistema internacional d’ajuda al desenvolupament perquè puga afrontar millor desafiaments globals cada vegada més complexos, aquesta Universitat de Tardor, organitzada per les universitats valencianes, es proposa treballar i reflexionar sobre els canvis i transformacions que s’estan impulsant en el sistema de cooperació a Espanya de la mà de la nova Llei de Cooperació per al Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Global, a nivell estatal, autonòmic i també des de la cooperació valenciana.

La VII Universitat de Tardor, ‘Reptes davant el nou cicle de la cooperació al desenvolupament: respostes a desafiaments globals més complexos’, se celebrarà els dies 21 i 22 de novembre de 2023 en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials del campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant.

El Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la UMH assumirà el cost d’inscripció a aquestes jornades a aquelles persones de la comunitat universitària que estiguen interessades a assistir, per al que hauran d’emplenar abans del 31 d’octubre, el següent formulari. La inscripció a les jornades inclou els menjars de les persones assistents. L’assistència a aquestes jornades té autoritzat el reconeixement de crèdits per competències transversals als estudiants de grau.

CONTACTE: / 966658683

Aquesta acció forma part del Programa de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la UMH que està subvencionat per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.


XVIII Jornades de promoció del voluntariat en la UMH

XVIII Jornades de Promoció de Voluntariat UMH cartellL’objectiu de les XVIII Jornades de Promoció del Voluntariat és donar a conéixer la realitat del voluntariat. Durant les jornades, es comptarà amb la presència d’organitzacions i associacions relacionades amb la cooperació al desenvolupament i el voluntariat, que donaran a conéixer la labor assistencial i social que realitzen, i informaran a aquells que tinguen inquietuds sobre aquesta temàtica. Les activitats que conformen les Jornades són les següents:

 


VI Universitat de la Tardor

VI Universitat de Tardor cartellObert el termini d’inscripció a la VI UNIVERSITAT DE TARDOR “Investigació i cooperació: Motors pel canvi global”, jornades interuniversitàries de cooperació organitzades per les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana (GVA), que se celebraran els dies 3 i 4 de novembre de 2022 al Jardí Botànic de la Universitat de València.

L’objectiu serà reflexionar sobre què pot aportar la universitat en matèria d’innovació i investigació en cooperació a les ONGD i entitats socials, amb la finalitat de crear sinergies per a concórrer en la pròxima convocatòria d’investigació en cooperació que serà publicada en 2023 per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

Aquestes Jornades s’organitzen en el marc de Cooperarium, Fira de Cooperació que realitzarà la Generalitat Valenciana en la plaça de l’Ajuntament de València els dies 4 i 5 de novembre. Les conclusions de les jornades es presentaran en la fira el divendres a la vesprada.

Pots consultar el programa provisional i realitzar la inscripció fins al pròxim 30 d’octubre en la pàgina web:

El Vicerectorat de Relacions Internacionals reintegrarà el cost d’inscripció, desplaçament, allotjament i manutenció de les primeres 20 persones (PDI de la UMH) inscrites dins dels límits normativament establits (*)

Les persones inscrites que no es troben entre les 20 primeres, quedaran en una llista de reserva per al cas de possibles renúncies.

CONTACTE: / 966658683

Aquesta acció forma part del Programa de Cooperació Universitària al Desenvolupament de la UMH que està subvencionat per la Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament, de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana.

(*) Serà requisit ser PDI de la UMH perquè opere aquest reintegrament. Seran aplicable els imports determinats en el DECRET 64/2011, de 27 de maig, del Consell, pel qual es modifica el Decret 24/1997, d’11 de febrer, sobre indemnitzacions per raó del servei i gratificacions per serveis extraordinaris.


XVII Jornades de Promoció de Voluntariat UMH

Cartell XVII Jornades Voluntariat UMH cartell L’Àrea de Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx organitza les XVII Jornades de Promoció del Voluntariat en la UMH, enguany sota el títol el Voluntariat en el Segle XXI.

Les jornades se celebraran els dies 6 i 7 d’abril de 2022 a l’Aula Magna de l’Edifici Altabix i en elles comptarem amb taules redones, conferències, tallers i molt més. A més, de manera paral·lela, cada dia es desenvoluparà una fira d’associacions per a què perquè totes les persones interessades s’informen sobre les múltiples formes de voluntariat a nivell local i autonòmic.

A més, en la clausura de les jornades tindrà lloc el lliurament de premis de la Convocatòria de premis a projectes solidaris en els quals participen estudiants de la UMH, a la qual assistirà i farà lliurament el Rector de la Universitat Miguel Hernándezde Elx, Juan José Ruiz Martínez i Antonia Serna Serrano, Secretària Autonòmica de Cooperació i Qualitat Democràtica de la GVA.

Inscripció gratuïta i oberta a tota persona interessada (tant comunitat universitària com no universitària). A més, l’estudiantat que assistisca podrà reconéixer l’activitat per crèdits per competències transversals.

El termini d’inscripció obert fins el pròxim dia 23 de març: Emplena el formulari

Per a l’obtenció de crèdits per competències transversals s’haurà de realitzar una activitat (per confirmar).

Aquesta formació es valorarà positivament per a la futura convocatòria del Programa de Voluntariat de Cooperació Internacional en la UMH (pròximament més informació).


V Universitat de Tardor: Cooperació al desenvolupament, enfocaments de gènere, interculturalitat i Agenda 2030

V Universitat de Tardor cartell

La Universitat Miguel Hernández ha participat en la V Edició de la Universitat de Tardor, unes jornades de treball interuniversitàries que enguany han tingut com a focus la cooperació al desenvolupament, els enfocaments de gènere, la interculturalitat i l’Agenda 2030. L’esdeveniment, organitzat per les cinc universitats públiques valencianes en col·laboració amb la Generalitat, ha tingut lloc de l’1 al 3 de desembre en la Universitat Jaume Primer de Castelló. A aquestes jornades van assistir estudiants de la UMH al costat de diferents membres del Servei de Relacions Internacionals Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat i professorat de la UMH.


XVI Jornades de Promoció de Voluntariat UMH

XVI Jornades de Promoció de Voluntariat UMH cartellLes XVI Jornades de Promoció de Voluntariat en la UMH s’han celebrat us dies 23 al 26 de 16 a 19 h. En elles hem comptat amb taules redones, conferències, tallers, concerts i fins a un concurs de fotografia.

A més, tots els dies organitzacions i associacions relacionades amb la cooperació al desenvolupament i el voluntariat han exposat la labor que realitzen i han informat aquells/as que tinguen inquietuds sobre aquesta temàtica.

D’altra banda, s’ha realitzat un concurs de fotografia solidària:

També tens disponible les diverses xarrades, conferències i tallers en el nostre canal de Youtube Global UMH.


IV Universitat d’Hivern: La Cooperació Internacional al Desenvolupament en la implementació dels ODS

IV Universitat d'Hivern UMH cartellEn aquestes jornades, que es porten realitzant des de 2017, les universitats pretenen donar a conéixer els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides que persegueixen erradicar la pobresa, protegir el planeta i afavorir un desenvolupament sostenible i igualitari que permeta a totes les persones gaudir de pau i prosperitat per a 2030. La IV universitat d’hivern abordarà la contribució de la cooperació internacional al desenvolupament a la desaparició de les desigualtats entre persones i societats i, en conseqüència, a la consecució dels ODS.