Voluntariat a Ruanda

17 de maig 2024

L’objectiu d’aquest programa de Voluntariat de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la UMH a Ruanda és la formació del voluntariat a nivell teoricopràctic, i la realització d’activitats de voluntariat en cooperació al desenvolupament. Està destinat a tots els col·lectius de la UMH: Personal Docent i Investigador, Personal Tècnic i de Gestió i d’Administració i Serveis, estudiantat i alumni. El programa es duu a terme anualment des de 2011 (excepte 2020-2022 a conseqüència del COVID), durant els mesos de juliol i agost. Dos grups de voluntariat viatgen a la nostra seu de Ruanda, situada en Nemba (Gakenke, North Province), romanent en la mateixa 2 o 4 setmanes (segons el grup), realitzant activitats formatives i de voluntariat en cooperació al desenvolupament.

 • Els objectius de les activitats formatives són:
  • Proporcionar als voluntaris una visió integral sobre el voluntariat social a nivell local i internacional, en el context d’un món desigual.
  • Contribuir a la formació de persones compromeses amb la transformació del nostre món, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’agenda 2030 de les Nacions Unides.

 • Les accions de cooperació al desenvolupament es desenvolupen en diferents àmbits:
  • Capacitació del personal educatiu i administratiu de centres d’ensenyament primari i secundari
  • Reforç educatiu a l’alumnat d’aquestes escoles
  • Suport al personal sanitari ruandés de l’Hospital de Nemba
  • Atenció soci-sanitària a pacients i familiars de l’hospital de Nemba

Voluntariat a Ruanda 2024

 • Convocatòria estiu 2024 plazas

Programa de voluntariat UMH a Ruanda cartellEl Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació de la Universitat Miguel Hernández d’Elx publica les places per a participar en l’XI Programa de Voluntariat de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la UMH a Ruanda – Estiu 2024 (Conveni UMH-GVA).

NOU (11/03/2024): S’ha publicat el llistat provisional de sol·licituds admeses i excloses per a participar en l’XI Programa de Voluntariat de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la UMH a Ruanda-Estiu 2024.

(07/02/2024): Text de la convocatòria en BOUMH (4,45Kb .pdf). El termini de presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 20 de febrer de 2024.

Sessió informativa voluntariat Ruanda el dijous 15 de febrer a les 13.00 hores en el Saló de Graus de l’Edifici La Gàl·lia o a través de Google Meet en aquest enllaç.


Convocatòries anteriors:Altres experiències i testimoniatges:


Preguntes freqüents

FAQ Voluntariat Ruanda Preguntes freqüents botó

Document FAQ preguntes freqüents del programa de voluntariat de la UMH a Ruanda (288Kb Castellà .pdf)

 
Contacte:
Servei de Relacions Internacionals, Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat
Edifici La Gàl·lia – 1a Planta

966 65 86 83