Vida universitària

15 de juny 2022

Campus de la Universitat Miguel Hernández

La Universitat Miguel Hernández té diferents Campus repartits en quatre ciutats diferents: Elx, Sant Joan, Oriola i Altea. En ells es troben les següents Facultats:

Mapa Campus UMH vida universitaria Campus d’Elx:

Campus de Sant Joan

Campus d’Altea

Campus d’Orihuela Desamparados:

Campus d’Oriola Salesas:


Delegació d’estudiants

Pots visitar les instal·lacions de les Delegacions d’estudiants en cada Campus de la UMH, en les quals trobaràs les AEIOU (Oficines d’Atenció a l’Estudiant i Orientació Universitària). Ells t’ajudaran a integrar-te en la vida universitària de la UMH. Aquestes oficines es troben en:


Programa Buddy

Amb la finalitat d’ajudar-te durant els teus primers dies en la UMH, el Servei de Relacions Internacionals (SRI) ha creat el Programa BUDDY d’estudiants. Et recomanem que, abans de visitar la nostra universitat, consultes el blog o contactes amb el Servei de Relacions Internacionals. Ells t’assignaran un estudiant tutor la missió del qual serà ajudar-te a integrar-te en la vida universitària de la UMH i aprendre tot el que la nostra universitat pot oferir-te.


Informació en línia

Després de matricular-te en la nostra universitat com a estudiant d’intercanvi o estudiant visitant, formaràs part de la Comunitat Universitària UMH i podràs gaudir de l’oferta de serveis que formen part de la vida universitària. Amb la matrícula t’assignaran un nom d’usuari i una adreça UMH de correu electrònic (format ). Aquest usuari i el seu password et permetran accedir a tota la informació en línia corresponent als cursos, professors, horaris, exàmens, horari d’oficines, etc. a més de donar-te informació sobre activitats culturals, oferta de cursos i informació general de la UMH.


Targeta Intel·ligent UMH

T’aconsellem sol·licitar la Targeta Intel·ligent Universitària (TIU) en el Centre de Gestió del teu Campus. Aquesta targeta de permetrà identificar-te com a estudiant de la UMH i et proporcionarà interessants descomptes en llibreries, botigues, activitats d’oci, etc. A més, també funciona com una targeta de dèbit i crèdit (si sol·licites aquesta opció). La TIU també es pot utilitzar per al préstec de llibres de les Biblioteques UMH, accés a les instal·lacions de la UMH i a la Secretaria Virtual. Aquesta Secretaria Virtual et permetrà, a través dels terminals distribuïts en els quatre Campus, accés a serveis com a consulta del teu expedient acadèmic, sol·licitud de certificats, pagament de taxes i consulta del calendari acadèmic.


Biblioteques UMH

Biblioteca Campus Desamparados UMH vida universitariaEn cada Campus de la UMH trobaràs una biblioteca especialitzada en les assignatures impartides en aqueix Campus. Amb la teua Targeta Intel·ligent Universitària (TIU), podràs consultar llibres i altres documents relacionats a través del servei de préstec o de consulta a la sala. El préstec de llibres i col·leccions documentals de la UMH pot realitzar-se des de qualsevol biblioteca UMH independentment d’on es trobe l’usuari. La devolució del material pot també realitzares de la mateixa manera en qualsevol de les biblioteques de la UMH. També pots renovar el préstec en línia. El fons bibliogràfic de la nostra universitat pot ser consultat des d’una aplicació informàtica. Si desitges fotocopiar un article o un document autoritzat per a això, hi ha fotocopiadores disponibles en l’entrada de cada biblioteca. Per a poder utilitzar-les, hauràs d’adquirir una targeta de fotocòpies en el Servei de Reprografia.

Les Biblioteques de la UMH posen a la teua disposició ordenadors amb connexió a internet per a tota la comunitat universitària. L’accés wi-fi està també disponible per a altres dispositius electrònics; sol·licita informació sobre la connexió sense fil en el Servei de Préstec de cada Biblioteca.

Els horaris d’atenció al públic són els següents:

  • Campus d’Altea i Oriola: ininterrompudament des de 08.30 AM fins a 9.00 PM.
  • Campus d’Elx i Sant Joan d’Alacant: ininterrompudament des de 8.00 AM fins a 9.00 PM.

L’horari d’obertura de les biblioteques de la UMH pot variar en èpoques no lectives o en el període vacacional; consulta aquest apartat en la web de la biblioteca. La UMH també disposa de sales d’estudi disponibles per a estudiants durant tot el curs acadèmic. Durant els períodes d’exàmens, la UMH proporciona sales d’estudi durant 24 hores. Els horaris i disponibilitat d’aquestes sales s’anuncia, a través de l’accés personalitzat, a tots els estudiants.


Esports

La UMH ofereix una àmplia varietat d’esports en els quals pots participar, a més d’instal·lacions esportives, cursos d’entrenament i activitats a l’aire lliure a les quals pots inscriure’t durant la teua estada. L’Oficina de Campus Saludables i Esports, situada al Campus d’Elx, t’informarà de totes les possibilitats i serveis disponibles. Consulta el blog de l’Oficina de Campus Saludables i Esports.

Pabellón Deportes Elche UMH vida universitaria

La major part de les instal·lacions de la UMH se situen al Campus d’Elx. Existeixen pistes de paddle i tennis, piscina, sales multi-disciplinares i un camp de golf. En el Pavelló Esportiu de la UMH trobaràs sales multi-disciplinares on podràs practicar, dansa, ciclisme de sala, fitness, aeròbic, lluita, boxa, gimnàstica, pilates o seguir un entrenament cardiovascular per a mantindre’t en forma. El Campus d’Oriola també posseeix pistes de paddle i tennis, un camp de rugbi i sales multi-funcionals.

Per a participar en les activitats esportives de la UMH, pots adquirir la TDU (Targeta Esportiva), molt recomanable si vols participar en diversos esports o t’agrada combinar la participació en els equips esportius de la UMH amb la visita al gimnàs, entre altres. Pots adquirir aquesta targeta en el Secretariat d’Extensió Universitària; per a això hauràs de portar una fotografia grandària passaport. La TDU et proporcionarà accés a la sala de musculació i a la piscina, entre altres opcions. Si desitges reservar una sala multi-funció o una pista de paddle, has d’enviar un e-mail a . Per a adquirir el bo de la piscina, acudeix a les Consergeries dels Edificis Altabix i Hélike.

Durant el semestre, el Secretariat d’Extensió Universitària – Esports, ofereix la possibilitat de practicar diferents activitats esportives; les propostes t’arribaran per e-mail al teu correu electrònic d’estudiant UMH, o a través del teu accés personalitzat. Si vols inscriure’t en competicions amb algun equip de la UMH, contacta amb el Secretariat d’Extensió Universitària – Esports per a informar-te de com fer-lo.


Extensió Universitària i Cultura

Durant el curs, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària organitza múltiples exposicions, visites organitzades, recitals, concursos literaris i de pintura i fotografia, etc. Informa’t sobre les seues activitats a través del seu blog. També rebràs informació a través del teu correu electrònic de la UMH o a través del teu accés personalitzat com a estudiant de la UMH al llarg del curs. Exemples d’aquestes activitats són el cor de la UMH, els grups de teatre “Cel·la 1009” i “Urbá”, i l’Estudiantina de la Universitat, a més d’altres cursos i tallers.


Ràdio UMH

La Ràdio UMH Estudio Radio UMH vida universitariava donar universitària de la UMH ofereix programes variats sobre ciència, debats, temes d’actualitat, esports, etc. La seua programació es crea i organitza per la comunitat universitària (estudiants, professors i personal d’administració). Si estàs interessat a col·laborar amb la Ràdio UMH o participar en algun dels seus programes, pots enviar suggeriments o proposar assumptes d’interés a través del correu electrònic . Pots sintonitzar la ràdio i conéixer la seua programació en Ràdio UMH en línia.


Cantina Orihuela Salesas UMH vida universitària

Cantines universitàries

Existeixen cafeteries i menjadors universitaris en tots els campus. A Elx, els trobaràs en l’Edifici Altabix, La Gàl·lia i Rectorat i Consell Social. Ofereixen menús i preus especials per a estudiants i en Altabix serveixen un menú baix en calories. La cafeteria de Sant Joan es troba en la planta baixa de l’Edifici Balmis. A Oriola es localitza en la planta baixa de l’Edifici Tudemir.


Estudiants discapacitats

Si eres un estudiant amb alguna mena de discapacitat, et recomanem que, abans de vindre a la UMH, contactes amb l’Unitat de Suport a la Discapacitat (UAD), que forma part del Vicerectorat d’Inclusió, Sostenibilitat i Sports. Aquesta oficina es troba al Campus d’Elx, Edifici Tabarca (telèfon: +34 966 65 85 29, e-mail ).


Targeta d’estudiant o Carnet Jove

Per a aprofitar al màxim el teu temps lliure i beneficiar-te de descomptes, l’Institut Valencià de la Joventut, o IVAJ, ofereix el Carnet Jove. La finalitat d’aquest carnet és facilitar les relacions entre joves, a més d’importants descomptes en botigues, activitats culturals i esportives, transports i reserva de viatges i allotjament. Totes les persones entre 14 i 30 anys poden adquirir aquest carnet. El seu cost aproximat és de 9 euros i està en vigor durant dos anys. Pot adquirir-se en els punts habilitat per a això. L’Oficina de l’IVAJ a Alacant es troba en la Rambla de Méndez Núñez, núm. 41. Telèfon +34 966 47 81 00 i e-mail . Informa’t de tots els avantatges del Carnet Jove.


Bancs

Durant la teua estada a Espanya, et recomanem obrir un compte en una entitat bancària per a evitar el pagament de comissions per transferències o qualsevol altre pagament que necessites realitzar. Per a obrir un compte, necessites anar al banc amb el passaport o targeta d’identificació original. No és necessari ingressar diners en el moment d’obrir el compte. A Espanya els comptes bancaris estan compostes per 20 dígits que necessitaràs conéixer per a les teues transaccions. Si desitges rebre diners de l’estranger, necessitaràs preguntar en el banc pel codi IBAN o SWIFT /BIC del teu compte. Aquesta serà la informació que necessite el banc del teu país per a fer-te arribar la transferència. L’IBAN (International Bank Account Number) és una seriosa de caràcters alfanumèrics que identifiquen un compte específic en una entitat financera a nivell mundial. Cada compte bancari correspon a un únic IBAN i gràcies a aquest codi s’identifica el país, l’entitat financera, l’oficina i el compte corrent. El codi SWIFT/BIC s’utilitza a tot el món mentre que el codi IBAN s’utilitza principalment per a operacions dins de la Unió Europea.


Hospitals, Centres de Salut i Farmàcies

Si procedeixes d’un país pertanyent a la Unió Europea, la teua Targeta Sanitària Europea et garanteix el dret a rebre atenció mèdica en qualsevol hospital o clínica de salut pública. En cas d’emergència, et recomanem que acudisques immediatament al Servei d’Urgències a l’hospital públic més pròxim. Si, per contra, no és una emergència, hauràs d’acudir a un Centre de Salut. A Espanya els Centres de Salut estan distribuïts per barris, de manera que és probable que tingues un prop del lloc on vives. La informació sobre aquests Centres de Salut està disponible en la website de la Generalitat Valenciana. En el Centre de Salut t’assignaran un metge al qual podràs visitar per a malalties comunes.

Si necessites atenció mèdica urgent en qualsevol dels Campus de la UMH, dirigeix-te al Servei Mèdic de la UMH que es troba en l’Edifici Hélike, o al lloc de Primers Auxilis del Campus d’Oriola, que es troba en la Consergeria, prop de la Delegació d’Estudiants. Al Campus d’Altea, els primers auxilis et seran proporcionats en el Taller d’Escultura.

Habitualment les farmàcies obrin des de 09.00 a 14.00 i des de 17.00 a 19.00 hores però moltes d’elles obrin de manera contínua durant tot el dia. Les “Farmàcies de guàrdia” són farmàcies que romanen obertes durant tota la nit i en les quals trobaràs qualsevol medicament que pugues necessitar, després que la resta de farmàcies hagen tancat. Cada farmàcia té un panell exterior on apareixen les farmàcies de guàrdia, de manera que per a trobar a la nit una farmàcia de guàrdia, acudeix a una farmàcia normal que, encara que estiga tancada, exhibirà el cartell amb les farmàcies de guàrdia més pròximes, i en la qual veuràs el nom de la farmàcia, la direcció i instruccions de com arribar fins ella.


Horari comercial

Els xicotets comerços a Espanya obrin habitualment des de les 09.00 fins a les 14.00 i des de les 17.00 fins a les 20.00 durant la setmana i de 09.00 a 14.00 hores només els dissabtes. Els grans centres comercials i supermercats solen obrir de dilluns a dissabte de manera continuada des de les 10.00 fins a les 22.00. En ells pots sol·licitar que et porten les compres a casa encara que solen cobrar una quantitat addicional si no se supera una quantitat mínima de compra.