ONGs

13 de febrer 2024

L’Àrea de Cooperació al Desenvolupament i Voluntariat de la UMH està plenament compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 i mitjançant les següents activitats pretén contribuir al ODS 17 mitjançant la generació d’Aliances per a aconseguir objectius amb el tercer sector, a fi d’aprofitar recursos i experiències i crear punts de trobada i actuació conjunta, contribuint així al desenvolupament sostenible tant de la comunitat universitària, com de la societat civil en el seu conjunt.

De la mateixa manera, col·labora amb ONGs donant difusió als seus projectes de voluntariat. Coneix ací en quins projectes pots participar.


Pichiriqui

Associació Pichiriqui dissenyL’associació té com a objectiu ajudar a nin@s i joves del Camp d´Elx perquè puguen gaudir de més oportunitats. Volem ser una opció real perquè els estudiants rurals puguen incrementar les seues habilitats i coneixements de manera gratuïta. Complementarem la formació que reben en els seus centres escolars. Encara que som una entitat de recent creació, tenim diversos projectes en marxa. Sincerament la nostra meta és ajudar a la major quantitat de nin@s i famílies que no tenen les mateixes oportunitats que els residents a les ciutats.

Les nostres activitats tracten d’art, cultura, medi ambient, ciència, esports, etc. No a tots els estudiants els interessen les mateixes coses per tant, tractem d’oferir activitats diverses però sempre com a eix central l’educació en valors.

Si desitges participar en el seu programa de voluntariat, no dubtes a escriure en el formulari de pichiriqui.org/voluntarios


ASFEME

Asfeme displayL’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental Greu de la Província d’Alacant, Elx visita la UMH per a captar voluntariat. ASFEME, que celebra el cinqué aniversari de la seua seu a Elx, ha instal·lat el seu tòtem informatiu en l’hall de l’edifici Altabix, el qual romandrà durant un període de 15 dies. En aquest tòtem, l’estudiantat trobarà informació relativa a l’associació, a la seua missió, les dades de contacte de l’associació i un codi QR que els portarà directament a asfeme.org/voluntariado

ASFEME és una associació sense ànim de lucre l’objectiu del qual és el de l’adopció de totes les mesures que contribuïsquen a la millora de la qualitat de vida de les persones afectades per malaltia mental i la dels seus familiars. Així com promoure la sensibilització i mentalització social cap a les persones amb malaltia mental i les seues famílies i exigir la creació de recursos comunitaris alternatius a l’hospitalització psiquiàtrica.

Si desitges participar en el seu programa de voluntariat,


Creu Roja

Aula Torreblanca UMH Creu RojaLa Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, en virtut amb el conveni de col·laboració que manté amb Creu Roja Espanyola, cedeix una aula de l’edifici Torreblanca perquè s’impartisquen classes de castellà a immigrants nouvinguts. Entre els mesos de setembre a juny, una professora de castellà iniciarà a una vintena de nouvinguts en la llengua castellana.

 


Fundació Salut i Comunitat

Programa Millora economia domèstica disseny La Fundació Salut i Comunitat precisa de voluntaris/as per als seus programes de exlusión residencial, enfocats a facilitar l’adquisició d’habilitats, capacitats i coneixements per a una millora de maneig de l’economia domèstica i eficiència energètica. Aquests programes es desenvolupen en les localitats d’Elx, Alacant, Villena, Sant Vicent del Raspeig, per la qual cosa el/la persona voluntària pot optar a realitzar la seua labor en qualsevol d’elles.

Els programes en els quals s’ofereix el lloc de voluntariat són:

 • Acompanyament per a l’Exercici dels Drets Energètics (AEDEs). El seu objectiu és millorar la qualitat de vida de les persones/famílies/unitats de convivència, recolzant en la reducció de situacions de vulnerabilitat, treballant per a abordar l’àrea de pobresa energètica en llars vulnerables. Es desenvoluparà a través de Plans d’Acompanyament Energètics ajustats a les necessitats de les famílies i característiques tant dels seus habitatges, com del seu entorn. S’acompanya des de diferents nivells d’intervenció per a la cobertura de subministraments bàsics, l’eficiència i l’estalvi energètic, i l’apoderament en l’exercici dels drets.
 • Programa de Millora d’economia domèstica per a famílies en risc d’exclusió residencial per a famílies en risc d’exclusió residencial. Es realitzen sessions socioeducatives amb aquestes, utilitzant un manual del qual es disposa, per a treballar l’adquisició de coneixements i habilitats dirigits a fer canvis que milloren el maneig de l’economia domèstica en la llar.

La/s persona/s voluntària/s secundarà/col·laborarà amb els/as tècnics/as de l’àrea.

AEDE'S disseny


Logotip fundació salut i comunitat

La Fundació Salut i Comunitat precisa de l’ajuda de 2-3 voluntaris/as que podran realitzar el voluntariat de manera presencial, telemàtica o de manera mixta. L’objectiu és millorar l’ocupabilitat de les persones participants en els seus programes:

 • Programa d’ocupació Jobs, a través del qual es pretén millorar l’ocupabilitat de persones en exclusió residencial a través de l’acompanyament en els seus itineraris d’ocupació personalitzats.
 • Coneix-T, Empra-T, amb el qual es duen a terme itineraris grupals per al desenvolupament personal i professional de persones en situació de risc o exclusió social.
 • Perseo. Programa Estratègic de Responsabilitat Social i Especialització Ocupacional per a la millora de l’ocupabilitat de persones en situació d’exclusió o risc d’exclusió social.

La/s persona/s voluntària/s secundarà/col·laborarà amb els/as tècnics/as de l’àrea, en tasques com ara: Atenció de persones participants, avaluació de competències, elaboració d’itineraris d’ocupació individualitzats, seguiment d’actuacions, orientació sociolaboral, anàlisi del teixit empresarial, cerca d’ofertes d’ocupació concorde als perfils de les persones participants, reforç en actuacions, participació en reunions de coordinació de l’equip tècnic, tasques administratives derivades dels programes.


Voluntariat en la Fundació LUKAS-Ayuda a la discapacitat

Fundació LUKAS foto grupLa FUNDACIÓ LUKAS- Ayuda a la Discapacitat, des de l’any de la seua constitució en 2009, és millorar la qualitat de vida de xiquets i joves amb discapacitat múltiple severa, i la de les seues famílies, a través d’un model assistencial innovador. Tota la seua informació està en fundacionlukas.org

Cada dissabte al matí, duen a terme el seu programa REPÌROS, que consisteix en passejos en bicis fins a la platja amb els xics, o bé activitats al jardí sensorial i també jocs en piscina climatitzada, entre moltes altres coses. Perquè les famílies tinguen un moment de desconnexió i els seus fills es divertisquen i estiguen atesos.


Voluntariat Internacional Bios Cap Verd

Voluntariat Internacional Bios Cap VerdCap Verd és l’única zona de reproducció de la tortuga comuna en l’Atlàntic Oriental. Aquesta població està amenaçada sobretot per la captura il·legal de tortugues i els seus ous, les captures accidentals de les activitats pesqueres industrials i artesanals i per la disminució de l’hàbitat adequat per a la implantació a causa de l’erosió costanera, les inundacions, la construcció costanera, les pràctiques turístiques no regulades, l’extracció d’arena o la depredació insostenible per part d’espècies naturals i domèstiques.

El programa de conservació de tortugues marines (2Mb .pdf) de BIOS a les platges de João Fangosa té com a objectius:

 • Protegir, conservar i gestionar hàbitats importants per a tortugues marines.
 • Evitar la caça furtiva de tortugues per falta de vigilància durant la nit.
 • Augmentar l’escàs èxit d’eclosió degut tant a la forta depredació per part dels crancs fantasma (Ocypode cursor) com a la destrucció dels nius per condicions meteorològiques adverses (inundacions i marees vives) i contrarestar l’efecte del calfament global augmentant la producció de mascles.
 • Monitorar l’activitat de nidificació en aquesta zona per a millorar el coneixement (demografia, abundància de nius, avaluació de riscos, proporció de sexes, connectivitat, etc.) per a desenvolupar millors plans de gestió.
 • Augmentar la consciència pública sobre la situació de les tortugues marines i millorar la participació local en les activitats de conservació.
 • Donar suport al desenvolupament sostenible de les poblacions locals, incloent-hi l’ocupació directa i indirecta i la formació tècnica dels joves.
 • Contribuir a la cooperació local, regional, nacional i internacional per a la conservació de les tortugues marines.


Fundació DASYC

Fundació DAYSC Acompaña-2 cartellLa fundació DASYC cerca voluntaris i voluntàries per al seu projecte ACOMPANYA-2 a la ciutat d’Elx.

Aquest projecte té com a objectiu disminuir la soledat i l’aïllament que pateixen les persones majors a través de l’acompanyament en domicilis i residències dels nostres voluntaris, els quals visiten a aquestes persones dues hores a la setmana. Moltes vegades gràcies als acompanyaments també es propicia un espai de temps lliure i respir als familiars i/o cuidadors de les persones dependents.

 
 
 


Creu Roja Elx visita la UMH per a commemorar el Dia mundial contra la Sida

L’Assemblea Local de Creu Roja Elx ha visitat la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la SIDA.

Al llarg del matí l’estudiantat s’ha acostat a l’estand situat en l’edifici Altabix de la UMH, on les voluntàries de Creu Roja els han proporcionat informació amb la finalitat de millorar la comprensió del VIH com un problema de salut pública mundial.

Creu Roja Elx mostres voluntariat UMHCreu Roja Elx voluntaris Edifici Altabix ElxCreu Roja Elx Dia Mundial contra Sida UMH


Creu Roja Elx visita la UMH per a captar voluntariat

Ambulància Creu Roja Campus ElxL’Assemblea local de Creu Roja d’Elx ha visitat la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx per a informar l’alumnat sobre els seus programes de voluntariat. El lloc informatiu s’ha situat a partir de les 9.00 del matí a l’esplanada de l’edifici Altabix del Campus d’Elx i ha romàs allí fins a les 14.00 hores.

Al llarg del matí, diferents alumnes i alumnes s’han acostat a conéixer els programes de voluntariat que Creu Roja ofereix. Els i les portaveus han explicat a les persones que han assistits les diferents vies d’inscripció, que tipus de compromís és necessari adquirir per a realitzar un voluntariat d’aquest tipus i tots els dubtes que els anaven sorgint.

Si estàs interessat o interessada a realitzar voluntariat amb Creu Roja, encara pots informar-te assistint en persona a la seu de l’Assemblea local, al carrer Gabriel y Galán 33; a través de cruzroja.es, prement en el botó “Fes Voluntariat”; o amb l’aplicació per a mòbils compatible amb Android i iOS.

Ambulància Creu Roja Elx voluntariatCartell captació informació volutariado Creu Roja ElxCues voluntaris Creu Roja Elx UMH


Nous projectes de l’assemblea local Creu Roja a Elx

CIUTAT 11 famílies que transformen el món trípticT’abelleix participar en el pla de Cooperació Internacional de Creu Roja? Vols sensibilitzar a infància i joventut sobre l’educació per al desenvolupament? Des de l’Assemblea Local de Creu Roja a Elx et presentem dos projectes que començarem aquest mes i ens encantaria comptar amb tu.

Ciutat 11: Projecte d’educació per al desenvolupament en centres educatius on l’alumnat de 6é de primària participa d’una forma activa amb l’objectiu de promoure la diplomàcia humanitària en el municipi.

Refugia’t: El projecte se centra en les migracions forçoses i els campaments de persones refugiades, promovent que l’alumnat de secundària es convertisca en agents sensibilitzadors i mediadors de les persones migrants en la nostra societat.

Si vols participar o conéixer més sobre aquests, pots contactar amb Merce en el correu i estarà encantada d’informar-te.

A més, el divendres 5 de novembre podràs trobar-nos al costat de l’edifici Altabix en horari de 09.00 a 14.00 hores per a informar-te d’aquest i d’altres projectes que desenvolupem en l’Assemblea Local d’Elx i que realitzen activitats amb diferents col·lectius vulnerables de la nostra ciutat, com poden ser infància i joventut, dona en risc d’exclusió social, persones sense llar, prostitució, persones migrants i refugiades, persones majors, persones amb problemes amb l’abús de substàncies, a més d’àrees més transversals com poden ser medi ambient, salut o formació.

Per a participar només necessites una cosa: humanitat.

T’esperem!

Consells campanya CIUTAT 11 famílies que transformen el món tríptic


Fundació DASYC

La Fundació Desenvolupament d’Accions Socials i Culturals (DASYC) busca persones responsables, majors d’edat, dinàmiques i compromeses per a participar en els seus dos projectes principals:

 • Valora

  Fundació DASYC campanya Valora cartellPrograma de suport escolar per a menors en risc d’exclusió social d’entre 8 i 12 anys que es troben cursant primària o secundària en diferents centres de la ciutat d’Alacant.

  L’activitat es desenvolupa en les següents ubicacions de la ciutat:

  – Sala PRÒPIA (barri El Pla – horari dimarts de 16.00 a 17.30)
  – Col·legi d’ensenyament primari (barri JOAN XXII – dilluns i/o dimecres de 15.00 a 16.00)
  – Institut d’ensenyament secundari (barri Bulevard del Pla-Gran Via – dilluns i/o dimecres de 14.00 a 15.00)

  El compromís que s’ha d’adquirir és un dia a la setmana com a mínim, a triar entre les opcions anteriors.

 

 • MOU-T

  Fundació DASYC campanya Mueve-TPrograma d’activitats físiques i esportives amb menors d’entre 6 i 8 anys en risc d’exclusió social que es troben cursant primària en un centre educatiu de la ciutat d’Alacant situat en el barri JOAN XXII.

  El compromís que s’ha d’adquirir és un dia a la setmana com a mínim, a triar entre dilluns i/o dimecres de 16.00 a 17.00.