Àrea d’Estudis Hispanounidencs

28 de maig 2024

Què és l’Àrea d’Estudis Hispanounidenses de la UMH?

Logo Càtedra Miguel Hernández UMH

L’Àrea d’Estudis Hispanounidencs de la UMH depén de la Càtedra Miguel Hernández i és una iniciativa cultural coordinada pels vicerectorats de Relacions Institucionals i Relacions Internacionals de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (Alacant, Espanya). L’Àrea té el doble objectiu de promoure, estudiar i divulgar el món cultural, literari i artístic de l’hispànic als Estats Units; a més de difondre entre la comunitat acadèmica hispanounidenc la vida i obra del poeta Miguel Hernández.

Entre els objectius específics de l’Àrea d’Estudis Hispanounidencs de la UMH destaca l’establiment d’un marc d’actuació i col·laboració amb universitats nord-americanes que promoga la trobada de la literatura chicana i la literatura hernandiana, i que té el seu procedent en l’acord de col·laboració entre la UMH i la Universitat de Xile per a l’agermanament de les càtedres Miguel Hernández i Pablo Neruda.

Quines són les funcions de la Càtedra Miguel Hernández en l’Àrea d’Estudis Hispanounidencs de la UMH?

  1. Propagar en la comunitat universitària la vida i obra de Miguel Hernández.
  2. Afavorir la promoció, impuls i desenvolupament de quantes accions i activitats puguen contribuir a millorar la projecció social de la Càtedra.
  3. Fomentar la col·laboració i la realització de convenis amb altres institucions i organismes públics i privats.
  4. Organitzar i fomentar cursos, seminaris, reunions científiques i fòrums oberts de debat i reflexió, així com programes d’estudi i investigació.Premi Novell Internacional de Poesia

Cartell Premi Novell Internacional Poesia Universitària UMH

La Càtedra Miguel Hernández de la UMH, en col·laboració amb la Càtedra Pablo Neurda de la Universitat de Xile, convoca el Premi Novell Internacional de Poesia, en el qual poden participar estudiants tant d’universitats espanyoles com estrangeres menors de 25 anys i que no hagen publicat cap obra poètica. Els poemes són de temàtica lliure amb una extensió entre 400 i 800 versos.

Els treballs poden enviar-se fins al 31 de desembre de 2016. La dotació econòmica del premi és de 2000 euros al costat de la publicació de l’obra.


VII Concurs de curtmetratges

La Càtedra Miguel Hernández de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, en col·laboració amb la Fundació Cultural Miguel Hernández i l’Ajuntament d’Elx, ha convocat la VII edició del Concurs de Curtmetratges sobre Miguel Hernández. En aquesta edició s’ha establit un únic premi, dotat amb 2.000 euros i un diploma acreditatiu. El termini de lliurament de treballs finalitzarà l’11 de juny de 2017.

Per a més informació sobre l’Àrea d’Estudis Hispanounidencs, o amb el Servei de Relacions Internacionals